Renovatie

Woningen, kantoren, bedrijfspanden etc. moeten worden onderhouden met behoud van bestaande functionaliteit en uiterlijk. Bijvoorbeeld gevel- en/of dakwerkzaamheden.

Net als de andere bedrijfstakken heeft In den Eng op dit gebied door de jaren veel ervaring opgebouwd.

Restauratie

Panden ondergaan een uitdagende bestemmings- verandering.

Radicale bouwkundige werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd om een nieuw doeleinden te kunnen realiseren. Deze doeleinden is meestal gericht op de twee eerder vermelde marktsegmenten.

Echter de wens zou kunnen zijn, is bijvoorbeeld het behoud van het uiterlijk van een pand. Dit valt onder renovatie. In de praktijk komt het dan ook regelmatig voor een gecombineerde bedrijfstak zoals restauratie- renovatie.

Utiliteitsbouw

In den Eng heeft de afgelopen jaren ervaringen opgedaan in het realiseren van kantoor- en bedrijfspanden voor verschillende doeleinden.

Deze doeleinden hebben ieder specifieke kenmerken en eisen die niet alleen worden uitgevoerd, maar waarin ook wordt geadviseerd door het bouwbedrijf.

Burgerbouw

Een particulier heeft zo zijn eigen wensen met betrekking tot zijn bestaande of nieuw te bouwen woning.

In den Eng speelt daarop in, naast de wettelijke regelgeving, door te kijken naar de woonomgeving, huidige trent, kwaliteit en functionaliteit qua materialen en vormomgeving e.d.